"Ми не приховуємо нічого": Аваков відзвітував у Раді про резонансні події у Кагарлику
"Ми не приховуємо нічого": Аваков відзвітував у Раді про резонансні події у Кагарлику

"Ми не приховуємо нічого": Аваков відзвітував у Раді про резонансні події у Кагарлику

Глава МВС Арсен Аваков відзвітував перед народними депутатами про події у відділенні поліції Кагарлика, де двоє правоохоронців у ніч проти 24 травня зґвалтували 25-річну дівчину.

Про це він розповів під час години запитань до уряду у парламенті 5 червня.

"У відділі поліції Кагарлика стався ганебний інцидент, коли працівники поліції застосували тортури, нанесли побої та зґвалтували жінку. Негідників було негайно затримано, інформацію передано до ДБР - це факти... Це що відбулося в Кагарлику - неприпустимо і потребує жорсткої реакції, яка і послідувала зі сторони поліції та прокуратури і ДБР. Але використовуючи абсолютно неприпустимий інцидент, дехто намагається проводити аналогії з Врадіївкою. Однак, зараз ситуація принципово інша, Врадіївку намагалися приховати, ми - не приховуємо нічого", - заявив Аваков.

Глава МВС також додав, що Національна поліція одразу відреагувала на злочин, а відділення у Кагарлику було повністю розформоване. "Двох негідників негайно затримано, а до місця події викликано слідчу групу ДБР, відділ поліції розформований, поліцейських виведено за штат. Наступного дня зранку поліція оприлюднила інформацію для суспільства", - додав Аваков.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.
  • У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  • 26 травня обом поліцейським обрали запобіжний західна два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Відео Мітингувальники під ВР, де мають розглянути відставку Авакова, влаштували димову завісу

Під Верховною Радою протестувальники, які вимагають відставки міністра Авакова почали палити фаєри і застосовувати вогнегасники, вони навіть перекинули поліцейське авто.  

Мітингувальники під ВР, де мають розглянути відставку Авакова, влаштували димову завісу
Источник материала
loader
loader