Аваков розповів про розслідування справи Шеремета
Аваков розповів про розслідування справи Шеремета

Аваков розповів про розслідування справи Шеремета

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про розвиток розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це він сказав під час години запитань до уряду, трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Справа по вбивству Павла Шеремета дуже складна, і з багатьма обтяжуючими та прихованими від загального погляду обставинами. Проте в цій справі вже зібрано дуже багато матеріалів і проведена значна робота. Зараз, що зараз відбувається? Зараз слідством зібрано більше 200 томов, на сьогоднішній день оголошено про підозру, як ви сказали, трьом підозрюваним. Кожен підозрюваний має право на захист, і суд повинен винести рішення, зваживши на всю систему аргументів обвинувачення, підозр та захисту", - сказав Аваков.

За його словами, слідство вважає, що має вичерпний набір аргументів для оголошення підозри. Підозрювані відмовились від дачі показань, участі в слідчих експериментах і перевірки на поліграфі.

Аваков додав, що всі матеріали вже передали до суду.

"Не потрібно спекулювати політично навколо цієї ситуації, розслідування цієї справи дуже серйозне ,вона ніяк не пов’язана з персоналіями, кар’єрами моєї чи інших чиновників чи поліцейських. Я не можу більш детально стосуватися деталей справи цієї, але цей епізод по трьом підозрюваним зараз виділений і переданий до суду, матеріали 38 томов повністю відкриті для колег-адвокатів, по іншим епізодам цієї справи, по замовникам, організаторам, механізмам виконання та іншим співучасникам - слідство триває", - додав міністр.

Голова МВС додав, що слідство може поновлюватися новими фактами, і ці факти стануть відомі суспільству. 

Як повідомлялося, 22 травня було оголошено про завершення досудового слідства щодо ймовірних виконавців вбивства журналіста Павла Шеремета. Офіс генерального прокурора продовжив слідство у справі Шеремета до 12 червня.

Теги по теме
Арсен Аваков
Источник материала
Поделиться сюжетом