Аваков у Раді: очільник МВС розповів про результати слідства у справі про вбивство Павла Шеремета
Аваков у Раді: очільник МВС розповів про результати слідства у справі про вбивство Павла Шеремета

Аваков у Раді: очільник МВС розповів про результати слідства у справі про вбивство Павла Шеремета

Глава МВС Арсен Аваков розповів про результати слідства у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це він відзвітував під час години запитань до уряду у парламенті 5 червня.

"Наразі слідством зібрано більше 200 томів. На сьогоднішній день оголошено про підозру трьом підозрюваним. Кожен підозрюваний має право на захист і суд повинен винести рішення, зваживши на всю систему аргументів обвинувачення та захисту. Слідство вважає, що має вичерпний набір аргументів для оголошення підозри. Підозрювані відмовились від дачі показань, участі в слідчих експериментах і перевірки на поліграфі. Слідство передало всі матеріали до суду, який має встановити істину", - заявив Аваков.

Очільник МВС також додав, що наразі слідство ще не завершено. "Матеріали 38 томів повністю відкриті для адвокатів по інших епізодах цієї справи. По замовниках, організаторах, механізмах - слідство триває. Очевидно, що воно може поновитися новими фактами і ці факти стануть відомі суспільству. Ми не звертаємо увагу на всі версії, які є", - зазначив міністр.

Нагадаємо:

  • Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, яким керував Шеремет. Відомо, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.
  • 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала та оголосила про підозру фігурантам вбивства Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь.
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину та публікують докази, що суперечать версії слідства.

Відео Адвокати підозрюваних у вбивстві Шеремета не мають можливості ознайомитися з матеріалами справи

"Аваков відкрий докази". Під таким гаслом сьогодні під міністерством внутрішніх справ провели акцію-брифінг адвокати підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Вони заявляють, що слідчі вже закінчили  досудове розслідування, але не дають їм можливості ознайомитися з матеріалами справи.  

Адвокати підозрюваних у вбивстві Шеремета не мають можливості ознайомитися з матеріалами справи
Источник материала
loader
loader