Медичні не підходять: у ВООЗ оновили поради щодо носіння масок для боротьби з коронавірусом
Медичні не підходять: у ВООЗ оновили поради щодо носіння масок для боротьби з коронавірусом

Медичні не підходять: у ВООЗ оновили поради щодо носіння масок для боротьби з коронавірусом

У п'ятницю, 5 червня, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оновила рекомендації щодо боротьби із пандемією COVID-19.

Зокрема, в організації закликали уряди країн наполягати на тому, щоби всі люди носили маски з тканини у громадських місцях, пише CNBC.

За даними ВООЗ, дослідження, проведені впродовж кількох останніх тижнів, свідчать про те, що хоч маски й не повинні "створювати помилкове відчуття повного захисту", вони є одним із низки інструментів, здатних знизити ризик передачі вірусу.

"Ми радимо урядам заохочувати широку громадськість носити маски. І ми відзначаємо тканинну маску, тобто не медичну, - пояснила очільниця підрозділу ВООЗ з нових хвороб Марія Ван Керхове. - Зараз у нас є докази того, що якщо робити це належним чином, то (маски - ред.) можуть стати бар'єром для потенційно інфекційних крапель".

Раніше ВООЗ наполягала на тому, що людям без респіраторних симптомів на кшталт кашлю не потрібно носити медичну маску. Водночас вона рекомендувала використовувати дані вироби людям з ознаками ГРЗ/ГРВІ та тим, хто доглядає за пацієнтами з такими симптомами як кашель, гарячка, нежить, підвищена температура тіла. Усі ці поради залишаються чинними. 

Відео Не час викидати маски: в Україні другий день поспіль кількість інфікованих COVID-19 стрімко зростає

Не час розслаблятися і викидати маски. В Україні другий день стрімко зростає кількість нових випадків коронавірусу. За минулу добу їх - 588. Це на понад сто діагнозів більше ніж учора і на понад 200 ніж позавчора. Свіжа цифра  - абсолютний добовий рекорд від початку епідемії. МОЗ закликає усіх дотримуватися карантинних обмежень. Більше про коронавірус в Україні

Не час викидати маски: в Україні другий день поспіль кількість інфікованих COVID-19 стрімко зростає
Источник материала
loader
loader