Зеленський назвав імена трьох кандидатів на посаду міністра освіти
Зеленський назвав імена трьох кандидатів на посаду міністра освіти

Зеленський назвав імена трьох кандидатів на посаду міністра освіти

Президент України Володимир Зеленський назвав трьох основних кандидатів на посаду глави Міністерства освіти і науки. Про це президент повідомив у коментарі кореспонденту видання "РБК-Україна".

Так, за словами Зеленського, головою міністерства може стати голова комітету Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, ректор Чернігівського університету Сергій Шкарлет або керівник Апарату Офісу президента Олексій Дніпров.

"Я зустрівся з багатьма ректорами, близько 30-40. Всі вони запропонували мені такі кандидатури: перше - ректор Чернігівського університету, доктор економічних наук, друге - людина, яка працює в ОП багато років, він був заступником міністра Дмитра Табачника, його звуть Олексій Дніпров, і третій чоловік - голова комітету Сергій Бабак", - розповів президент.

Крім того, Зеленський має намір 10 червня відвідати Чернігів з робочим візитом, в ході якого познайомитися з ректором місцевого університету Сергієм Шкарлетою.

Відзначимо, на сьогоднішній день обов'язки міністра освіти і науки виконує Любомира Мандзій.

Раніше кілька ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили про те, що головним фаворитом на посаду міністра освіти є Сергій Шкарлет.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader