В Росії з порушеннями передали до суду кримінальну справу проти Джемілєва - адвокат
В Росії з порушеннями передали до суду кримінальну справу проти Джемілєва - адвокат

В Росії з порушеннями передали до суду кримінальну справу проти Джемілєва - адвокат

Полозов повідомив, що його і Джемілєва не сповістили в установленому законом порядку про передачу справи до суду.
Російське слідство висунуло Джемілєву звинувачення / Фото УНІАН
Російське слідство висунуло Джемілєву звинувачення / Фото УНІАН

Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, захисник зазначив, що Головне слідче управління Слідкому Росії в окупованому Криму "бадьоро відрапортував, що справу стосовно Мустафи Джемілєва передано до суду".

При цьому, як вважає адвокат, такими діями слідчі "підставили" підконтрольну Кремлеві "кримську прокуратуру".

"Частиною 1 ст. 222 КПК України встановлено, що після затвердження обвинувального висновку прокурор направляє справу до суду, про що повідомляє обвинуваченого, його захисника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача та (або) представників і роз'яснює їм право заявляти клопотання про проведення попереднього слухання. Як ми бачимо, слідчий, керівник слідчого органу, сам слідчий орган в законі не вказані як адресат повідомлення прокурора про направлення справи до суду", - підкреслив Полозов.

"А в окупованому Криму все навпаки. Мене (захисника) не сповістили, Мустафу-ага не сповістили, а насамперед незаконно сповістили слідчий орган, який про це бадьоро відрапортував", - написав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня в окупованому Криму російське слідство висунуло звинувачення Джемілєву в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 322, ст. 224, ч. 1 ст. 222 Кримінального кодексу РФ.

За версією російського слідства, Джемілєв у змові з невстановленими особами 3 травня 2014 року в пункті пропуску «Армянськ» нібито незаконно перетнув держкордон РФ (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ст. 224 КК РФ, стосується подій, які відбулися в травні 2013 року - тоді його син з необережності з карабіна заподіяв смерть людині. Карабін належав Джемілєву. Слідком звинувачує його в недбалому зберіганні вогнепальної зброї, яка створила умови для його використання іншою особою, що спричинило тяжкі наслідки.

За словами адвоката, третє звинувачення стосується ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 222 КК РФ. За версією слідства, Джемілєв в період з 1996 по 2013 роки в Україні незаконно придбав 10 патронів до карабіна, заборонених в цивільному обороті РФ.

5 травня російське слідствовисунуло Джемілєву звинувачення в остаточній редакції.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader