"Укроборонпром" звільнив президента "Антонова", на заводі заявили про спробу припинити діяльність підприємства
"Укроборонпром" звільнив президента "Антонова", на заводі заявили про спробу припинити діяльність підприємства

"Укроборонпром" звільнив президента "Антонова", на заводі заявили про спробу припинити діяльність підприємства

Державний концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента підприємства ДП "Антонов" Олександра Донця

Відповідний наказ підписав сьогодні, 9 червня, генеральний директор ДК "Укроборонпром"  Айварас Абромавичус, повідомили у пресслужбі концерну.

"Напередодні комісія ДК "Укроборонпром" завершила перевірку ДП "Антонов" й передала матеріали за її результатами до Служби безпеки України та Національного агентства з питань запобігання корупції. Перевірка проводилася з 27 квітня до 22 травня за дорученням прем’єр-міністра України. За результатами перевірки були виявлені численні факти, що можуть свідчити про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об’єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, що могли призвести до значних збитків державі та нанести істотну шкоду репутації найбільшого авіаційного підприємства України", - йдеться у повідомленні.

Наразі тимчасовим виконувачем обов’язків призначено віцепрезидента з проєктування ДП "Антонов" Олександра Лося.

Тим часом у ДП "Антонов" звинуватили концерн "Укроборонпром" у веденні "агресивної політики" в авіаційній галузі та стосовно підприємства.

"Ми маємо констатувати, що ДК "Укроборонпром", до складу якого ДП "Антонов" входить від 2015 року, вдається до заходів, спрямованих на припинення діяльності підприємства. Колектив ДП "Антонов" підготував відкриті звернення до керівництва держави, в яких звертає увагу можновладців до ситуації, що склалася навколо флагмана авіапрому України", - наголошується на сторінці у Facebook.

Шановні представники ЗМІ! У зв’язку з агресивною політикою, яку концерн „Укроборонпром” проводить в авіаційній галузі...

Опубликовано Antonov Company Вторник, 9 июня 2020 г.

Нагадаємо, раніше заступник генерального директора концерну з трансформації державного концерну "Укроборонпром" Роман Бондар розповів в інтерв’ю, що концерн перебуває в занедбаному стані і потребує негайної реформи, а деякі його підприємства "практично мертві".

Источник материала
Поделиться сюжетом