Меркель і Путін під час телефонної розмови обговорювали Україну
Меркель і Путін під час телефонної розмови обговорювали Україну

Меркель і Путін під час телефонної розмови обговорювали Україну

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні, 9 червня, провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови порушувалося питання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба російського глави держави.

"За ініціативою німецької сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель", - йдеться в повідомленні.

Під час розмови було висловлено стурбованість відсутністю прогресу в реалізації Мінських домовленостей 2015 року, а також рішень "нормандської четвірки" за підсумками саміту в Парижі в 2019 році.

Крім того, сторони відзначили важливість активізації переговорного процесу в "нормандському форматі" та Тристоронній контактній групі.

Також Путін укотре закликав до налагодження прямого діалогу між Україною та проросійськими бойовиками і погодженням з ними кроків з виконання мінського Комплексу заходів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 5 червня телефоном поспілкувавсяз канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери країн обговорили війну на Донбасі і підсумки робочого візиту української делегації до Берліна.

Источник материала
loader
loader