У ВООЗ розповіли, що інфікування COVID-19 від безсимптомних хворих відбувається дуже рідко
У ВООЗ розповіли, що інфікування COVID-19 від безсимптомних хворих відбувається дуже рідко

У ВООЗ розповіли, що інфікування COVID-19 від безсимптомних хворих відбувається дуже рідко

Передача нового типу коронавірусу COVID-19 від людини до людини у разі безсимптомного перебігу захворювання відбувається "дуже рідко".

Про це заявила глава підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з нових хвороб Марія Ван Керхове, пише ТСН з посиланням на CNBC.

Вона зазначила, що деякі люди, в першу чергу молоді і здорові, під час хвороби мають легкі симптоми коронавірусу, або зовсім їх не мають.

І хоча раніше фахівці заявляли, що вірус може передаватися, навіть якщо у носія немає симптомів, зараз у ВООЗ стверджують, що це далеко не основний спосіб поширення інфекції.

"Судячи з даних, які ми маємо, рідко можна зустріти людину без симптомів, яка передала б вірус іншій особі, – сказала Ван Керхове.

- Це відбувається дуже рідко".

Вона додала, що у зв'язку з новими даними, дії урядів повинні зосередитися на виявленні та ізоляції хворих COVID-19 з симптомами, а також на відстеження їхніх контактних осіб.

Водночас експерт визнала, що деякі дослідження свідчать про передачу вірусу під час безсимптомного перебігу захворювання, і найчастіше це відбувається в будинках для людей похилого віку, а також в домашніх умовах.

Ван Керхове додала, що зараз необхідні додаткові дослідження, щоб дійсно відповісти на питання про те, чи може коронавірус широко поширюватися через безсимптомних носіїв.

"Насправді ми хочемо зосередитися на симптоматичних випадках, - додала фахівець.

- Якби ми дійсно стежили за всіма симптоматичними випадками, виділяли б ці випадки, стежили за контактами і ізолювали б ці контакти, ми б різко скоротили (спалах - ред.)".

Із них 10 перебувають на стадії клінічних випробувань.

Источник материала
loader
loader