Суд залишив під вартою підозрюваного у держзраді генерала СБУ Шайтанова
Суд залишив під вартою підозрюваного у держзраді генерала СБУ Шайтанова

Суд залишив під вартою підозрюваного у держзраді генерала СБУ Шайтанова

Генерал-майору СБУ, якого підозрюють в державній зраді, Валерію Шайтанову суд подовжив термін перебування під вартою. Шайтановазалишили у СІЗО ще на два місяці, до 8 серпня.

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський суд Києва 10 червня, передає СБУ.

Крім того, як пише "Громадське", генерала-зрадника позбавили права вийти під заставу. Адвокати Шайтанова мають намір оскаржувати рішення.

Прокурори, своєю чергою, просили подовжити запобіжний захід тримання під вартою, наголошуючи на тяжкості злочину в якому підозрюють Шайтанова.

Як відомо, генерал-майор СБУ Валерій Шайтановбув затриманий 14 квітня. Слідство встановило, що Шайтанов під псевдонімом "Бобиль" контактував з полковником російської ФСБ. За завданням росіян, він готував замах на вбивство добровольця Адама Осмаєва, передавав до ФСБ дані про таємні операції в зоні проведення ООС та задіяних в них співробітників, діяльність розвідки та контррозвідки, вербував старших офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ.

Подробиці про діяльність зрадникачитайте у матеріалі: Хто такий Валерій Шайтанов і чому це найгучніше викриття в історії незалежності.  

Відео У суді триває засідання щодо продовження судового розслідування у справі Шайтанова

В Шевченківському суді столиці триває засідання щодо продовження судового розслідування у справі Шайтанова. Генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова контррозвідка затримала 14 квітня. Один із найвищих офіцерів СБУ виявився високопоставленим агентом ФСБ. Генералові оголосили про підозру у державній зраді та терористичному акті. Запобіжний захід обрали - тримання під вартою терміном 60 діб. Сьогодні суд розглядає продовження термінів розслідування.  

У суді триває засідання щодо продовження судового розслідування у справі Шайтанова
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader