Глава МЗС отримав нову першу заступницю: хто вона та чим буде займатися
Глава МЗС отримав нову першу заступницю: хто вона та чим буде займатися

Глава МЗС отримав нову першу заступницю: хто вона та чим буде займатися

Новою першою заступницею міністра закордонних справ уряд призначив колишню журналістку, політикиню кримськотатарського походження, Еміне Джапарову.

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив під час засідання 10 червня.

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що чекає від новопризначеної заступниці "на драйв, системність і результати за всіма напрямами". За інформацією міністра, Джапарова займатиметься, зокрема, незаконно анексованим Кримом і публічною дипломатією.

"Команда поповнилася сильним гравцем. Еміне куруватиме такі напрями: публічна дипломатія, міжнародні організації, державний протокол, Крим. Але перша заступниця – це, звісно, набагато більше, і саме дипломатичне життя ставитиме додаткові задачі", – написав Кулеба у своєму Facebook.

Відомо, що Еміне Джапарова – українська активістка й журналістка кримськотатарського походження. У 2002-2003 році вона працювала помічницею з питань національних меншин в службі першого віцепрем'єр-міністра з гуманітарних питань. Після цього була аташе у відділі соціально-гуманітарних питань департаменту культурного та гуманітарного співробітництва МЗС України. 

Від 2011 і до 2014 року Джапарова була авторкою, ведучою та випускаючою редакторкою кількох програм на кримськотатарському телеканалі "ATR". А після цього - відеоредакторкою, помічницею головного редактора сайту "Крим.Реалії"

 У 2015-2016 роках Еміне Джапарова працювала радницею міністра з питань інформаційної політики щодо Криму. Потім її призначили заступницею міністра інформаційної політики.

Нагадаємо, раніше Рада звільнила віцепрем’єра з питань євроінтеграції Вадима Пристайка. Після цього, 4 червня, замість нього посаду зайняла Ольга Стефанішина.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader