Кулеба спростував фейки щодо створення у Закарпатській області Берегівського району
Кулеба спростував фейки щодо створення у Закарпатській області Берегівського району

Кулеба спростував фейки щодо створення у Закарпатській області Берегівського району

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував неправдиві чутки щодо створення у Закарпатській області окремого району для угорців в Україні - Берегівського. Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

"Берегівський район вже давно і щасливо існує і має право продовжити своє існування. Наразі йдеться лише про приєднання до нього Виноградівського району в межах реформи. Рішення про приєднання цього району ухвалювало не МЗС, однак ми підтримуємо адміністративно-територіальну реформу, що є дійсно європейською і прогресивною", - написав посадовець.

Також Кулеба спростував чутки проте, що під час візиту до Будапешту він нібито взяв на себе зобов'язання створити Берегівський район. 

"МЗС виступає за захист прав осіб, які належать до національних меншин, але не веде жодних перемовин з жодною країною щодо створення "національних" районів чи округів. Такі перемовини суперечили би Конституції, законодавству та національним інтересам України", - пояснив міністр.

Крім того, Дмитро Кулеба не згоден з заявами про те, що українськи дипломати у відносинах з Угорщиною нібито злили державні інтереси. Міністр запевнив, що вони працюють над нормалізацією відносин між країнами, але українськими інтересами жертвувати не стануть.

"Ми в МЗС шукаємо компроміси в українсько-угорських відносинах, проте ніколи не зрадимо наші інтереси, не перейдемо "червоні лінії", які би шкодили суверенітету та територіальній цілісності України", - додав Кулеба.

Також він запевнив, що МЗС відхиляє вимоги вносити зміни у закон про освіту. Міністр стверджує, що згідно з офіційною позицією МЗС жодна іноземна держава не має права диктувати Україні у який спосіб організовувати громади, райони чи області.

Нагадаємо, що активісти з Закарпатської області повідомили про наміри створити Берегівський район для угорців та висловили свій протест такій ідеї.

 
 
 
 
Теги по теме
Дмитрий Кулеба Венгрия
Источник материала
loader
loader