Випусники шкіл Києва мають складати ДПА - в.о. міністра освіти
Випусники шкіл Києва мають складати ДПА - в.о. міністра освіти

Випусники шкіл Києва мають складати ДПА - в.о. міністра освіти

Тимчасова виконувачка обов'язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій заявила, що випусники шкіл Києва мають складати ДПА. Раніше влада столиці відмінила ці іспити. Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Від 22 травня в Україні запроваджено адаптивний карантин і вже зняли жорсткі обмеження. Є відповідне рішення і передбачено проведення Державної підсумкової атестації у формі ЗНО. Найважливіше забезпечити безпечні умови, але підстав для звільнення від ДПА на сьогодні немає", - заявила виконувачка обов'язків міністра.

Щодо рішення Кличка, Мандзій зазначила: "кожна посадова особа повинна діяти і межах своїх повноважень".

Таким чином, всі 11-класники мають складати ДПА у формі ЗНО.

Що відомо:

  • 3 червня Департамент освіти і науки Києва видав наказ про те, що у 2019-2020 навчальному році учнів звільнили від проходження Державної підсумкової атестації.
  • Наступного дня пресслужба Міносвіти заявила, що наказ департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації про скасування ДПА у формі Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО)є нечинним і не підлягає виконанню.
  • Пізніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, що позиція Міносвіти та КМД щодо скасування ДПА для тих учнів, хто не збирається йти далі вчитися до вишів, є дещо суперечливими. Є певні розбіжності в тлумаченнях. 

Відео Чи будуть складати ДПА 11-класники Києва - Любомира Мандзій

Чи будуть складати ДПА 11-класники Києва і чи обов'язково проходити ЗНО тим киянам, які не планують вступати до вишів? Чи не зарано відкрили дитячі садки й чи будуть працювати табори? На ці та інші запитання відповіла виконувачка обов’язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій.   

Чи будуть складати ДПА 11-класники Києва - Любомира Мандзій
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader