У ДПСУ спростували чутки щодо закриття пунктів пропуску на кордоні з Польщею від 15 червня
У ДПСУ спростували чутки щодо закриття пунктів пропуску на кордоні з Польщею від 15 червня

У ДПСУ спростували чутки щодо закриття пунктів пропуску на кордоні з Польщею від 15 червня

У Мережі шириться інформація про намір українською стороною від 15 червня закрити пункти пропуску на кордоні з Республікою Польща. Держприкордонслужба України не обмежує пропуск на кордоні з Польщею.

Про це у п’ятницю, 12 червня, повідомляє пресслужба відомства на своїй сторінці у Facebook.

"Зокрема деякі інтернет-видання опублікували "новину", з посиланням на лист Спілки фруктовиробників Польщі до органів влади цієї країни, начебто українська сторона закриває пропуск на кордоні з Польщею від 15 червня. Щодо необхідності припинення чи обмеження пропуску Держприкордонслужба не отримувала жодних рішень вищих органів влади (в компетенцію яких входить прийняття таких рішень). Навпаки, від 20 травня (розпорядженням уряду від 20.05.2020 № 589-р) українська влада прийняла додаткове рішення про поновлення роботи низки пунктів пропуску на додачу до тих, що функціонували", - йдеться в повідомленні.

Зокрема: на кордоні з Польщею – 6, Словаччиною – 2, Угорщиною – 4, Румунією – 7 та Молдовою – 46, для морського сполучення – 1.

Зараз функціонує понад 170 пунктів пропуску із різними видами сполучення.

Так, на кордоні з Польщею функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Хребенне" та "Ягодин – Дорохуськ", а також пункт пропуску "Шегині-Медика" - для пішохідного сполучення.

Однак, як зазначається, деякі інші пункти пропуску, відкриті з українського боку, не функціонують "через обмеження, введені суміжною стороною".

"Держприкордонслужба України готова розпочати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску "Смільниця-Кросценко", "Угринів-Долгобичів", "Грушів-Будомеж" та "Устилуг-Зосин" одразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск", - зазначається у повідомленні.

⚡ Держприкордонслужба України не обмежує пропуск на кордоні з Польщею У мережі шириться інформація про намір...

Опубликовано Державна прикордонна служба України Пятница, 12 июня 2020 г.

Як повідомлялося раніше, на контрольному пункті пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні протягом останніх днів спостерігається збільшення кількості громадян, які прямують за кордон. Щоденно через цей пункт слідує від 2,5 до 3 тисяч осіб.

Відео Стоять по 10-12 годин: на пункті пропуску "Шегині" утворилися величезні черги

Пів тисячі подорожніх очікує на перетин кордону у пункті пропуску "Шегині" у Львівській області. Це піший перехід, тож людям доводиться стояти увесь час, а перетин займає 10-12 годин. Ані від сонця, ані від зливи не сховатися. Люди застрягли на нейтральній стороні між Україною та Польщею. Чому так довго подорожні чекають на перетин кордону – у сюжеті.  

Стоять по 10-12 годин: на пункті пропуску "Шегині" утворилися величезні черги
Источник материала
loader
loader