Twitter заблокував понад 32 тисяч акаунтів за полІтпропаганду
Twitter заблокував понад 32 тисяч акаунтів за полІтпропаганду

Twitter заблокував понад 32 тисяч акаунтів за полІтпропаганду

Адміністрація Twitter заблокувала понад 32 тисяч особистих сторінок китайських, турецьких та російських користувачів соціальної мережі за підозрою у політичній пропаганді. Про це повідомляє прес-служба інтернет-сообщеста.

"Сьогодні ми вносимо 32 242 аккаунта в наш архів інформаційних операцій, пов'язаних з державами. Вони включають три групи окремих операцій, які ми приписуємо Китайської Народної Республіки, Росії та Туреччини", — йдеться в повідомленні.

Соцмережа заблокувала 32 242 облікові записи, видаливши всі публікації. На думку представників Twitter, 23 750 із зазначених облікових записів пов'язані з користувачами з Китаю, 7 340 — Туреччини, а 1 152 — Росії.

Адміністрація соцмережі стверджує, що акаунти застосовувалися для розповсюдження матеріалів, які нібито були вигідні для влади цих країн.

Раніше президент США Дональд Трамп пригрозив перейти до більш жорсткого регулювання діяльності соцмереж в США, якщо вони продовжать "заглушити голоси консерваторів". Це заяву він зробив після того, як один з його повідомлень в Twitter було відзначено спеціальним знаком, який попереджає читачів про те, що інформація, яка міститься в записі, може бути недостовірною і вимагає додаткової перевірки.

Источник материала
loader
loader