/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb1eeb7725cb474e60899d3c9bd6a995b.jpg)
Щоденні рейди фіксують 50 – 70 порушень карантину у ресторанах
У регіонах щодня проводять рейди у закладах громадського харчування, аби перевірити дотримання карантинних правил на тлі пандемії коронавірусу.
Щодня фіксують по 50 – 70 порушень у ресторанах. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, передає "Громадське радіо".
Рубан зазначив, що порушення карантинних заходів спостерігаються саме у ресторанних комплексах. За його словами, у кожному регіоні щодня проводяться рейди мобільними групами за участі районних адміністрацій, управління благоустрою та муніципальної охорони, Держпродспоживслужби.
І щодня ми фіксуємо по 50 – 70 порушень чинних нормативів. І я думаю, відсьогодні, враховуючи не зниження захворюваності взагалі у місті Києві, буде посилена ця робота по всьому місту,
– наголосив Рубан.
Робота ресторанів у період карантину: головне
- Влада вирішила, що ситуація з епідемією коронавірусу дозволяє у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі.
- Роботу закладів дозволили з 5 червня, однак деякі обмеження таки залишили.
- У Києві та ще у восьми регіонах дозволили працювати ресторанним комплексам і закладам громадського харчування лише на терасах просто неба та на виніс.
- Для того, щоб відкрити ресторани та кафе у місті з можливістю обслуговувати всередині, у столиці мають фіксувати не більше 50 випадків захворювання за день.
Як працюють ресторани під час карантину / Інфографіка МОЗ

