В Україні платних доріг не буде, але введуть додатковий збір для вантажівок
В Україні платних доріг не буде, але введуть додатковий збір для вантажівок

В Україні платних доріг не буде, але введуть додатковий збір для вантажівок

Голова "Укравтодору" Олександр Кубраков заявив, що в Україні платних доріг не буде, але у відомстві мають намір ввести додатковий збір для іноземних вантажівок. Про це він повідомив під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".

"У нас зараз всі дороги безкоштовні, поки не відремонтуємо. Про платних дорогах мова не може йти взагалі", - сказав Кубраков.

Голова "Укравтодору" зазначив, що зараз мова йде про те, що наші вантажівки, коли їздять у всіх сусідніх країнах Євросоюзу, наших північних сусідів, вони платять додатковий збір. Україна – єдина країна залишилася в цьому регіоні, яка не запровадила так званий толінг, - коли фура платить за кожен кілометр, коли проїжджає по дорогах.

"Зараз обговорюється ідея, зареєстрований законопроект про те, щоб іноземні транзитні вантажівки, які їдуть через територію України, платили цей додатковий збір. Про українських вантажівки взагалі не йдеться", - додав Кубраков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках президентського проекту "Велике будівництво" проводиться ремонт дороги в Запорізькій області (в напрямку Бердянська, Приморська та на Азовське узбережжя). На ремонт дороги з держбюджету виділено 2,1 млрд. грн., а роботи планують завершити вже цього літа.

Також раніше повідомлялося, що "Укравтодор" відкрив одну з перших доріг у рамках програми "Велике будівництво" - Т-14-16 Львів - Пустомити - Меденичі.

Источник материала
loader
loader