Скасування пробного ЗНО: у "Слузі народу" пропонують компенсації
Скасування пробного ЗНО: у "Слузі народу" пропонують компенсації

Скасування пробного ЗНО: у "Слузі народу" пропонують компенсації

У "Слузі народу" пропонують компенсувати абітурієнтам гроші за платне пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке уряд скасував через спалах коронавірусу. 

Про ініціативу на своїй сторінці у соцмережі повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

За її словами, вона разом з колегами звернулася до Кабінету міністрів з вимогою розробити механізм повернення коштів за пробне ЗНО. "Оскільки ця послуга є платною, ми з колегами по фракції наполягаємо на тому, що гроші за неї мають компенсувати батькам абітурієнтів", - наголосила депутатка.

Кравчук вважає, що компенсації мають виплачуватися з Фонду боротьби з COVID-19 за погодженням із бюджетним комітетом Верховної Ради.

Євгенія Кравчук також повідомила, що щодо проведення основної сесії ЗНО депутати обговорюватимуть вже наступного тижня.

Як повідомлялося, уряд скасував рішення про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у понеділок, 15 червня. Пробне ЗНО з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме від 25 червня по 17 липня, додаткова - від 24 липня до 10 серпня. 

Відео ЗНО доведеться складати усім цьогорічним випускникам

Столичний департамент освіти видав наказ, яким випускників шкіл та закладів профтехосвіти звільняють від складання ДПА у формі ЗНО, якщо вони не планують цьогоріч вступати до вищих навчальних закладів. У Міносвіти це рішення назвали незаконним, оскільки місцеві органи влади не мають таких повноважень. І наголосили, що документ про освіту отримає тільки той, хто пройде ЗНО.  

ЗНО доведеться складати усім цьогорічним випускникам
Источник материала
loader
loader