Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд"
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд"

Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд"

Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 1
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 2
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 3
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 4
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 5
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 6
Активісти заявили про будівельну піраміду на землях МВС, котра "може перевершити "Укрбуд" - Фото 7

Активісти заявляють, що на землях Міністерства внутрішніх справ ведуться незаконні будівництва, і якщо їх не зупинити, ми ризикуємо отримати будівельну піраміду на кшталт “Укрбуду” з недобудовами та обдуреними інвесторами.

Про це розповіли активісти, які вийшли на акцію протесту під будівлю Державного бюро розслідувань.

Протестувальники тримали плакати “Обережно - шахраї”, “Нам достатньо “Укрбуду” “Будівельні афери - будемо чекати чи діяти?” та інші.

За словами активістів, один з таких об’єктів - ЖК CITY HUB, котрий будівельна компанія "Інтергал-Буд" незаконно будує у Солом’янському районі Києва під виглядом реконструкції гуртожитків Національної академії внутрішніх справ. Мова про земельну ділянку площею 1,6 га за адресою вул. Кудряшова 8-10. Її цільове призначення, згідно з розпорядженням КМДА - для обслуговування та експлуатації навчальних корпусів та гуртожитку.

“За адресою Кудряшова, 8/10, відбувається правопорушення з точки зору містобудування. Не може під виглядом реконструкції будуватися абсолютно нове житло”, - пояснив голова ГО "Твердиня" Юрій Федоренко.

Містобудівні умови та обмеження також видані під реконструкцію гуртожитків, як і дозвіл на будівельні роботи. Проте “Інтергал-Буд”, який мав провести реконструкцію, кажуть активісти, натомість вирішив знести старі будівлі й вигнати тут дві багатоповерхівки. Ба більше - не маючи на це жодного права та документів, забудовник вже продає квартири у майбутньому ЖК.

Активісти розповідають, що це - не єдиний випадок. Також, заявляють вони, на землях МВС наразі будують в Івано-Франківську.

“Ми вимагаємо від ДБР почати діяти. Адже те свавілля, яке відбувається на території Академії внутрішніх справ, а саме - розбазарювання земель - це нищення державного майна. Віддають цю землю під забудову багатоквартирними ЖК. Так роблять на Кудряшова 8/10, в Івано-Франківську”, - розповів голова ГО «Стоп свавіллю» Сергій Северин.

Протестувальники впевнені: якщо й далі ігнорувати те, що коїться із забудовою ЖК на землях МВС, невдовзі ми отримаємо другий “Укрбуд”, котрий активно будував на землях Міноборони й зрештою залишив без житла 13 тис. сімей. Тому активісти вимагають в рамках кримінального провадження накласти арешт на земельні ділянки та зупинити проведення будівельних робіт, яке ведеться з грубими порушеннями містобудівного законодавства.

“Сьогодні ми прийшли до ДБР для того, щоб те кримінальне провадження, яке вже відкрите, доповнити і вказати на всі обставини порушення містобудівного законодавства. До заяви ми додаємо вимогу щодо накладення арешту на цю земельну ділянку із забороною вчинення будь-яких дій. Бо зараз квартири за цією адресою вже продаються, і в результаті буде ошукано сотні людей”, - констатував Юрій Федоренко.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader