Лукашенко запросив Зеленського до Білорусі та передав йому подарунок
Лукашенко запросив Зеленського до Білорусі та передав йому подарунок

Лукашенко запросив Зеленського до Білорусі та передав йому подарунок

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив українського лідера Володимира Зеленського відвідати Білорусь з офіційним візитом у 2020 році і взяти участь в III Форумі регіонів.

Про це йшлося на зустрічі посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола з заступником керівника Офісу президента України Ігорем Жовквою, передає пресслужба білоруського дипвідомства.

Як зазначається, під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи розвитку українсько-білоруського співробітництва в торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах, а також підготовку до III Форуму регіонів України та Білорусі, який пройде в жовтні 2020 року в Гродно. Також розмовляли про підсумки реалізації домовленостей Лукашенка та Зеленського у жовтні в Житомирі. 

Під час зустрічі для президента України і його дружини передали білоруські вишиванки як подарунок у від Лукашенка. У посланні до презенту білоруський президент написав, що білоруська вишивана сорочка "підкреслює і особливість, і культурну взаємозв'язок і близькість наших народів", а також побажав, щоб ця вишиванка стала "оберегом і знаком глибокої дружби між білорусами і українцями".

Нагадаємо, 4 жовтня президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у рамках участі в Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь у Житомирі. Це їхня перша офіційна зустріч. В рамках форуму були підписані контракти на постачання продукції Білорусі понад 542 млн доларів. 

Источник материала
loader
loader