Трамп пообіцяв ліки та вакцину від коронавірусу до кінця року
Трамп пообіцяв ліки та вакцину від коронавірусу до кінця року

Трамп пообіцяв ліки та вакцину від коронавірусу до кінця року

Президент США Дональд Трамп заявив, що вже до кінця 2020 року американцям буде доступна вакцина від COVID-19 та ефективні ліки. Також глава держави оптимістично налаштований щодо відновлення економіки після коронавірусної кризи.

До кінця року будуть і вакцина, і ліки

Наразі США – лідер у світі за кількістю хворих на COVID-19, проте в адміністрації американського президента вважають, що ситуацію можна змінити. Про це Трамп заявив на брифінгу у Білому домі, інформує Інтерфакс.

До кінця року ми будемо мати ефективну вакцину, ліки й терапію. Це буде фантастичним днем,
– зазначив Трамп.

Економіка швидко відновлюється, – Трамп

Американський президент також повідомив, що економіка країни досить швидко відновлюється після коронавірусної кризи – навіть випереджаючи прогнози. На думку Трампа, "наступний рік буде одним із найкращих в історії з точки зору економіки".

Не забув глава Білого дому згадати і про Китай, якого Трамп звинувачує у поширенні пандемії. Президент зазначив, що американська економіка "почувалась чудово, поки не прийшов цей вірус з Китаю".

Яка ситуація з коронавірусом у США?

Станом на 17 червня в США виявили понад 2 мільйони 137 тисяч хворих на коронавірус. Внаслідок ускладнень, спричинених недугою, померли майже 117 тисяч людей. Одужали більше ніж 583 тисячі осіб.

Що відомо про вакцину від COVID-19 у Європі

Зазначимо, що чотири країни Європи – Італія, Німеччина, Франція і Нідерланди підписали контракт з АstraZeneca. Компанія має поставити 400 мільйонів доз вакцини від коронавірусної хвороби. Очікується, що випробування вакцини завершаться восени 2020 року.

Теги по теме
Коронавирус США Здоровье Дональд Трамп Ирина Пундор
Источник материала
loader
loader