У медкомісії Києва вважають, що в разі зростання захворюваності на COVID-19 місцеві вибори і ЗНО потрібно перенести
У медкомісії Києва вважають, що в разі зростання захворюваності на COVID-19 місцеві вибори і ЗНО потрібно перенести

У медкомісії Києва вважають, що в разі зростання захворюваності на COVID-19 місцеві вибори і ЗНО потрібно перенести

Гелевей заявив, що треба відслідковувати ситуацію і сподіватися, що не буде різкого збільшення захворюваності на COVID-19.
Гелевей зазначив, що проводити ЗНО слід з дотриманням соціального дистанціювання / УНІАН

Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО «Свобода» Олег Гелевей вважає, що у разі стрімкого зростання захворюваності на COVID-19 проведення місцевих виборів і зовнішнього незалежного оцінювання потрібно перенести.

Про це Гелевей сказав під час прес-конференції в УНІАН.

«Щодо ЗНО ви знаєте, що у нас вже відмінили пробне ЗНО. На сьогоднішній момент усі наші представники, зокрема з Міністерства освіти стверджують, що ЗНО буде. Я вважаю, що якщо не буде різкого спалаху коронавірусної інфекції, то можна добитися, все ж таки, обмежувальних і протикарантинних заходів, щоб ЗНО провести», - сказав він.

Гелевей зазначив, що проводити ЗНО слід з дотриманням соціального дистанціювання, а також обов’язковим насінням масок і оброблянням рук антисептиками.

«Якщо в Україні буде більше 20 тис. активних хворих (наразі 17 тис. 348 - УНІАН), то велике буде питання не тільки до ЗНО, а й для проведення тих самих місцевих виборів. Тому що ми знаємо, що в дуже багатьох країнах світу ті чи інші вибори - місцеві, парламентські, президентські - були чи відтерміновані, чи взагалі відмінені. Дуже хотілося, щоби цього не було», - наголосив він.

Гелевей також сказав, що в разі погіршення ситуації, ЗНО можна перенести на осінь.

«Якщо треба буде це перенести на вересень-жовтень, то так і треба буде зробити. Давайте дивитися на ситуацію і сподіватися, що все ж таки не буде різкого збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні понад 379 тис. осіб зареєструвалися для проходження основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з 25 червня.

Сьогодні, 17 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що не бачить підстав для скасування ЗНО.

Чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів мають відбутися 25 жовтня.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом