До Стерненка додому приїхали правоохоронці з Одеси пояснювати правила домашнього арешту
До Стерненка додому приїхали правоохоронці з Одеси пояснювати правила домашнього арешту

До Стерненка додому приїхали правоохоронці з Одеси пояснювати правила домашнього арешту

До активіста Сергія Стерненка вночі приїхали поліцейські з Одеси. Вони мали роз'яснити правила домашнього арешту.

Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що вчора, 19 червня, о 23:22 до нього додому прибули працівники поліції. Через домофон вони повідомили, що приїхали з Одеси, щоб роз‘яснити, як треба відбувати домашній арешт.

Відео Стерненко сидітиме у Києві і до нього приїжджатиме одеська поліція

Підозрюваному у вбивстві Сергію Стерненку запобіжний захід обирали напередодні. Увесь день під будівлею суду рішення чекали і активісти - палили фаєри та димові шашки, билися і виштовхували проросійських пропагандистів. Зрештою суд призначив цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Однак, через те, що Сергій прописаний у військовій частині в Одесі, а фактично проживає в столиці - відбути там його було не можливо. Адресу змінили, а от орган, який повинен контролювати арешт - ні. Відтак виходить, що до помешкання Стерненка в Києві поки що має приїжджати одеська поліція. 

Стерненко сидітиме у Києві і до нього приїжджатиме одеська поліція

"Я відповів, що вже ніч, і їм варто було б прийти в інший час, а не коли я вже лягав спати. Тим паче, що такий пізній візит "для роз’яснень", - це неповага до людської гідності. Запропонував копам прийти вже вранці, тим паче що вони і так переконались, що я вдома. Вони відмовились, сказали, що роз‘яснити їм треба просто зараз. Я сказав що якщо їм принципово саме вночі "роз‘яснювати", то нехай зачекають, бо в такому разі я викликаю адвокатів, і спілкуватись ми будемо вже всі разом. Поліціянти відповіли, що вони зачекають. Але, коли за 15-20 хв прибули адвокати, то на місці вже нікого не було. Люди, які представились працівниками поліції, кудись зникли", - сказав Стерненко.

Вчора вночі, а саме о 23:22 на автомобілі з номером 6248, до мого будинку прибули працівники поліції, які в домофон...

Опубліковано Сергієм Стерненком Субота, 20 червня 2020 р.

Водночас він заявив, що сьогодні зранку ніхто не приходив.

Нагадаємо, 15 червня суд відправив активіста Сергія Стерненка під домашній арешт на два місяці. Відповідно до ухвали, Стерненко мав би відбувати покарання за місцем прописки. Проте сам підозрюваний сказав, що це неможливо, оскільки він прописаний в Одесі у військовій частині.

Сергія Стерненка звинувачують у вбивстві та незаконному носінні зброї. Два роки тому активіст нібито смертельно поранив чоловіка, який напав на нього та супутницю під час прогулянки.

Источник материала
loader
loader