Зустрічайте macOS Big Sur: абсолютно новий дизайн в стилі iOS
Зустрічайте macOS Big Sur: абсолютно новий дизайн в стилі iOS

Зустрічайте macOS Big Sur: абсолютно новий дизайн в стилі iOS

В рамках презентації WWDC 2020 Apple представила нову macOS – Big Sur. Операційка отримала дизайн в стилі iOS та низку цікавих оновлень.

24 канал стежив за презентацією та вибрав найважливіші та найцікавіші деталі про нову macOS Big Sur від Apple.

Меню налаштувань

В системі зробили нове меню налаштувань, яке відкривається у верхньому правому куті. Також додали підтримку віджетів з мобільних систем.

Багато кнопок тепер хромовані і підсвічуються при наведенні курсору миші. Напівпрозорості стало більше, а значки додатків в Dock нагадують їх аналоги в iOS.


Меню налаштувань змінилося в напрямку iOS

macOS Big Sur вперше виводить Control Center на робочий стіл зі швидким доступом до яскравості та інших параметрів.

Центр повідомлень в macOS тепер схожий на версію для iOS – там є угруповання та багато стилів інтерфейсу. Система віджетів iOS 14 також доступна в macOS.

Програми та віджети

Багато додатків отримали редизайн, включаючи "Пошту", "Фото", "Нотатки" і iWork. Apple представила нову функцію пошуку в повідомленнях, в тому числі новий інтерфейс вибору фотографій. Додаток "Повідомлення" було оновлено – є вибір фотографій і Memoji.


Додатки нової macOS отримали чимало змін

Mac Catalyst отримує нові функції, включаючи власне масштабування екрану і оновлені елементи управління. Це повинно допомогти додаткам Mac Catalyst краще працювати на новій платформі.

Safari

Оновили браузер Safari. Тепер він вміє відслідковувати всі трекери, які використовують сайти для збору інформації про користувачів – окремі трекери можна заблокувати.


Safari отримав підтримку розширень та покращення конфіденційності

Браузер отримав підтримку розширень, вони встановлюються як додатки через AppStore. Також в Safari вбудували перекладач.

Теги по теме
Apple Техно Гаджеты Михаил Года
Источник материала
loader
loader