На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото
На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото

На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото

У селі Банилів, що на Буковині, 22 червня зірвало дамбу. Вода з річки Черемош почала переливатися через зруйновану конструкцію. Тепер 80 домогосподарств ризикують бути підтопленими.

Загалом пошкоджено 160 метрів дамби, однак вода продовжує її руйнувати. Про це повідомили на сторінці Державного агентства водних ресурсів України у фейсбуці.

Інженер Сторожинецького управління водного господарства Анатолій Джал у коментарі "Суспільному" повідомив, що наразі перелив незначний, втім може збільшитись через опади.

Рятувальники прибули на місце події, однак роботи з укріплення дамби довелося припинити, оскільки є небезпека для життя людей. Тому рятувальники продовжують просто чергувати.

Людей вже попередили про можливу евакуацію.

Зауважимо, що в Україні вже понад тиждень вирує негода. А сильні опади призводять до того, що рівень річок підіймається. 

На Буковині прорвало дамбу / Фото Державного агентства водних ресурсів України

На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 1 На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 2 На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 3 На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 4 На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 5 На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 6 На Буковині прорвало дамбу, 80 домогосподарств може підтопити: вражаючі фото - Фото 7

Наслідки негоди на Івано-Франківщині

  • Дощі та зливи в Івано-Франківській області призвели до пошкоджень низки інфраструктурних об'єктів. Кілька сіл Верховинського та Косівського районів відрізані від цивілізації.
  • Руйнування відбулися внаслідок селевих потоків та підняття рівня води у річках. Повністю відрізані від цивілізації чотири села – Бистрець, Дземброня, Шибене та Зелене.
  • Дощі та зливи розмили майже 74 кілометри берегів, зруйнували та пошкодила приблизно 8 кілометрів берегоукріплень. Негода зруйнувала 10 кілометрів дамб, 1 водозабір, 11 автомобільних мостів.
Теги по теме
Новости Украины Алена Захарова
Источник материала
loader
loader