Україна не планує відновлювати транспортне сполучення з РФ, - МЗС
Україна не планує відновлювати транспортне сполучення з РФ, - МЗС

Україна не планує відновлювати транспортне сполучення з РФ, - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що поки не планують відновлювати транспортне сполучення з Росією. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Бондар в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

"Хоча урядом було прийнято рішення про поступове відкриття кордонів України, питання про відновлення сполучення з Росією - а мова йде про залізничне сполучення, та авіа припинено ще з 2014 року, - поки на порядку денному не стоїть", - сказав Бондар.

Також заступник міністра зазначив, що в РФ зараз складна епідобстановка. Росія займає третє місце в світі за кількістю інфікованих коронавірусом.

"Це просто небезпечно повноцінно відновлювати повідомлення і ставити під загрозу епідситуації в Україні, оскільки і нас цифри зростають", - підкреслив він.

Раніше Кабінет міністрів відновив пішохідне сполучення в пунктах пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю.

Нагадаємо, в Росії на сьогоднішній день зафіксовано 592 тис. випадків зараження коронавірусом. За минулу добу Covid-19 підтвердили у 7,6 тис. осіб. За весь час пандемії в країні зареєстрували 8,2 тис. летальних випадків, ще 344 тис. пацієнтів, що вилікувались.

Теги по теме
Туризм
Источник материала
loader
loader