Пенсійний фонд розробив нову послугу для автоматичного призначення пенсії
Пенсійний фонд розробив нову послугу для автоматичного призначення пенсії

Пенсійний фонд розробив нову послугу для автоматичного призначення пенсії

КИЇВ. 22 червня. УНН. Пенсійний фонд України розробив та впровадив в дослідну експлуатацію нову сервісну послугу, що автоматично призначатиме пенсії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики.

"Пенсійний фонд України розробив та впровадив в дослідну експлуатацію нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії. Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що для отримання пенсії необхідно:

- заповнити атрибути анкети-заяви;

- додати скановані копії документів;

- підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду.

“З початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії анкети-заяви подали 356 майбутніх пенсіонерів. Найближчим часом послуга буде доступна і користувачам вебпорталу Пенсійного фонду, які не мають КЕП. Вони зможуть надавати всі необхідні документи, авторизувавшись з використанням банківської ідентифікації (BankID)”, - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, Кабмін пропонує запровадити в Україні електронні трудові книжки.

Теги по теме
Украина пенсии
Источник материала
loader
loader