Спостережний пост СММ ОБСЄ на Донбасі обстріляли з протитанкового ракетного комплексу
Спостережний пост СММ ОБСЄ на Донбасі обстріляли з протитанкового ракетного комплексу

Спостережний пост СММ ОБСЄ на Донбасі обстріляли з протитанкового ракетного комплексу

За минулу добу, 22 червня, бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню і застосували заборонені мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 і 82 мм, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Переважна більшість порушень режиму припинення вогню були зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ".

Зокрема, наші позиції поблизу Оріхово були обстріляні з артилерійських систем калібру 122 мм, 120 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По захисникам населеного пункту Попасна ворог вів вогонь із станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. А по захисникам Новозвановки було випущено 36 мін з 120 мм мінометів. По опорних пунктах поблизу Хутора Вільного агресор тричі відкривав вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Біля Новотошківського та Катеринівки окупанти застосували 120-мм міномети. Крім цього, даний населений пункт обстріляли ще й з гранатометів, а по позиціях неподалік Новгородського загарбники використовували міномети калібру 82.

Така вогнева активність ворога не могла залишитися без відповіді. По позиціях супротивника, з яких вівся вогонь, українські військовослужбовці відповіли зі штатного озброєння, за результатами яких вся ворожа активність була припинена.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід", неподалік Широкіно, окупанти обстріляли опорні пункти Об'єднаних сил використавши протитанкові ракетні комплекси "Корнет" калібру 152 мм. Ракета потрапила у верхню частину щогли зі стаціонарною спостережної камерою СММ ОБСЄ і вивела з ладу обладнання.

У вечірній час супротивник активізувався поблизу Павлополя, де вів вогонь з 120 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Неподалік Новомихайловки агресор застосував міномети калібру 82 мм. Крім того, обстріли з гранатометів і великокаліберних кулеметів зафіксовані в передмісті Мар'їнки і Старогнатовки.

За минулу добу, внаслідок обстрілу ворожих один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, 22 червня наші захисники знищили двох і поранили трьох бойовиків.

Теги по теме
Донбасс Война на Донбассе
Источник материала
loader
loader