Підозрюваного у вбивстві сімох людей під Житомиром визнали осудним
Підозрюваного у вбивстві сімох людей під Житомиром визнали осудним

Підозрюваного у вбивстві сімох людей під Житомиром визнали осудним

Слідчі поліції отримали результати перших експертиз у кримінальному провадженні про вбивстві сімох людей в Попільнянському районі Житомирської області, який відбувся 22 травня. Згідно з висновками експертів, підозрюваний у скоєнні цього злочину визнаний осудним. Про це заявив начальник поліції Житомирській області Юрій Олійник, передає прес-служба Нацполиции.

"Згідно з довідкою лікаря-нарколога від 22.05.2020 в крові підозрюваного алкоголю не виявлено. Крім цього, в рамках кримінального провадження була призначена комісійна судова психолого-психіатрична експертиза підозрюваному і в даний час отримано висновок експерта. Згідно з висновком фахівців, підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними, також він може усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними і зараз. По своєму психічному стані чоловік не вимагає застосування яких-небудь примусових заходів медичного характеру", - розповів Олійник.

Начальник поліції також зазначив, що слідчі в ході подальшого досудового розслідування працюють над декількома версіями для встановлення об'єктивних причин конфлікту.

У той же час, враховуючи, що призначені судові експертизи є особливо складними і їх виконання триває більше двох місяців, планується продовження строків попереднього розслідування і у відповідності продовження термінів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному.

У поліції зазначили, що в рамках кримінального провадження, яка розслідується за п. 1 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) і ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України, було призначено до двох сотень експертиз. Всі вони вимагають часу. Однак поки слідчі отримали результати по двом десяткам виконаних експертиз.

Нагадаємо, що 22 травня цього року в Житомирській області біля приватного водойми у місцевого жителя стався конфлікт з групою осіб, які орендували у нього приміщення біля озера. В результаті чого чоловік, який прийняв у себе гостей, з мисливської рушниці вбив сімох людей, в тому числі, які в цей час спали. Як стало відомо пізніше, серед убитих були військовослужбовці Нацгвардії і батальйону їм. Кульчицького.

Теги по теме
Убийство Житомир
Источник материала
loader
loader