КНДР призупинила план військових дій проти Південної Кореї
КНДР призупинила план військових дій проти Південної Кореї

КНДР призупинила план військових дій проти Південної Кореї

КИЇВ. 24 червня. УНН. Керівництво КНДР призупинило "план військових дій" проти Південної Кореї і почався демонтаж гучномовців для трансляції пропаганди. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

"Державні засоби масової інформації КНДР повідомляють, що керівництво країни призупинило "план військових дій" проти Південної Кореї", - пише видання.

За даними ЗМІ, північнокорейська влада також почали демонтувати гучномовці для трансляції пропаганди, встановлені лише минулого тижня.

Уточнюється, що в останні місяці відносини між КНДР і Південною Кореєю різко погіршилися.

16 червня Пхеньян підірвав будівлю об'єднаного штабу зв'язку із взаємодії з Південною Кореєю, який розташовувався в околицях прикордонного міста Кесон.

Молодша сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон наказала збройним силам країни "провести рішучі дії". Повідомлялося, що серед іншого в прикордонні райони будуть введені війська, знову будуть відкриті пости в демілітаризованій зоні, відновляться навчання.

Однак тепер північнокорейське інформагентство ЦТАК повідомило, що глава КНДР Кім Чен Ин провів засідання Центральної військової комісії (воно, як стверджується, пройшло по відеозв'язку) і вирішив призупинити реалізацію плану з урахуванням ситуації, що виникла.

Нагадаємо, КНДР раніше провела установку гучномовців на кордоні з Південною Кореєю.

Теги по теме
КНДР
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader