Масштаби повені на Прикарпатті більші, ніж у 2008, - Шмигаль
Масштаби повені на Прикарпатті більші, ніж у 2008, - Шмигаль

Масштаби повені на Прикарпатті більші, ніж у 2008, - Шмигаль

Масштаби стихійного лиха, внаслідок якого виявилися підтопленими сотні населених пунктів, перевищили показники 2008 року. Про це написав у Телеграм-каналі прем’єр Шмигаль.

"Фактично, затоплення перевершує масштаб 2008 року", - так підсумував очільник уряду інспекцію рівнинної частини регіону. Шмигаль зазначив, що районна лікарня в місті Галич затоплена. Проводиться евакуація пацієнтів, зокрема хворих на коронавірус, що ускладнює евакуацію.

Він додав, що далі інспектуватимуть гірський район, а після обіду буде проведено комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ухвалять необхідні для подолання наслідків стихії рішення.

"Рівень біди більший, ніж у 2008-му", - так сьогодні прокоментував ситуацію Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час робочої поїздки у західну частину країни.

На Івано-Франківщині 2 людини загинули і одна вважається безвісти зниклою через непогоду в області. Станом на сьогодні, близько 5 тисяч житлових будинків на Івано-Франківщині постраждали від повені, майже сотню мостів та більше сотні кілометрів автомобільних шляхів зруйновано.

Нагадаємо, що через повінь на Заході України влітку 2008 року загинуло 39 осіб, було підтоплено 40 601 житловий будинок і 33 882 га сільськогосподарських угідь, загалом було завдано збитків на 3−4 млрд гривень.

Источник материала
loader
loader