Лукашенко заявив про втручання РФ у вибори і збирається поговорити з Путіним
Лукашенко заявив про втручання РФ у вибори і збирається поговорити з Путіним

Лукашенко заявив про втручання РФ у вибори і збирається поговорити з Путіним

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія втручається у внутрішні справи країни, зокрема, в передвиборчу кампанію. Про це Лукашенко заявив сьогодні, приймаючи кадрові рішення, передає "БЕЛТА".

Лукашенко зазначив, що інтернеті активно поширюються "моторошні фейки", за допомогою яких хочуть дискредитувати владу. 

"Сьогодні мені доповіли (хоча це було давно, ніхто не доповідав), що в одного з моїх синів у Швейцарії є 840 млн дол. Направте туди по дипломатичних каналах лист: хто хоче забрати ці гроші, хай негайно забере", - заявив Лукашенко.

Олександр Лукашенко заявив, що інформація фальсифікується.

"До речі, це підкидається структурами "бабичевськими", "незигарями" з Росії. Це не наше, це з Росії йде інформація. Потім вони вибачаться, знімуть. Але людям то в мізки вже вкинули це", - каже Лукашенко.

Лукашенко вважає, що опоненти поводяться нечесно.

"Вони що, нас штовхають на нечесність таку, як вони себе ведуть? Ясно, що там за ними стоять ляльководи. Вони і з одного, і з іншого боку. І в Польщі живуть, і з Росії підкидають. Ми про це з Президентом Путіним поговоримо найближчим часом при зустрічі, але ця ситуація дуже складна. Застосовуються найсучасніші фальшиві технології, йде втручання з-за кордону у наші вибори, внутрішні справи", - заявив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, в останні кілька місяців в Білорусі проходять масові арешти представників опозиції. Зокрема, 20 червня повідомлялося, що Мінську затримано понад 40 осіб.

Крім того, в цьому місяці потенційного кандидата на пост глави держави - екс-голови правління Белгазпромбанка Віктора Бабарико помістили в слідчий ізолятор Комітету державної безпеки, висунувши звинувачення у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків.

Наприкінці травня в Білорусі ході демонстрацій проти президента Олександра Лукашенка було заарештовано понад 30 представників опозиції.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко выборы
Источник материала
loader
loader