Поет Юрій Іздрик знявся у тизері нового фільму Ірини Цілик "Я і Фелікс"
Поет Юрій Іздрик знявся у тизері нового фільму Ірини Цілик "Я і Фелікс"

Поет Юрій Іздрик знявся у тизері нового фільму Ірини Цілик "Я і Фелікс"

Український прозаїк та поет Юрій Іздрик знявся у тизері фільму режисерки та письменниці Ірини Цілик "Я і Фелікс". 

"Я і Фелікс" — це екранізація неопублікованого роману Артема Чеха "Хто ти такий?", який вийде навесні 2021 року. Книга і фільм розповідають про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х, його сім’ю, друзів, перше кохання, і відносини з колишнім контррозвідником Феліксом, який став частиною його сім’ї. Історія розвивається на тлі буремних 90-х та розказана через призму дитячого сприйняття.

Восьмирічного хлопця Тимофія грає син режисерки Андрій. Чи гратиме він у фільмі, стане відомо після проведення кастингу.

Одну з головних ролей у тизері, Фелікса, зіграв український письменник Юрій Іздрик. Фелікс — колишній контррозвідник, солдат ГРУ, десантник радянської армії і до того ж глибоко травмована досвідом війни людина.

"Історія наших з Іздриком стосунків цікава. Колись він для мене був просто відомим поетом, якого я заочно поважала, але потім нас звела доля в турі, і це був дуже дивний досвід. Півтора місяці спільних подорожей і побуту, багато цікавих розмов, сміху і класної музики з автомагнітоли, але після цього ми роз'їхалися в різні боки і кілька років насправді майже не спілкувались. Але коли я писала сценарій, я себе ловила на тому, що типаж чи образ Фелікса подумки повертає мене до Іздрика. Навіть пояснюючи іншим людям говорила: "Ну от Фелікс десь такий як Іздрик, тільки з іншим, звісно, досвідом, з іншим бекграундом"", — розповіла Ірина Цілик.

Зйомки заплановані на осінь 2020 року. Як зазначила режисерка, команда "ще шукає лице цього фільму, бо говорити про наші 90-ті можна дуже по-різному".

Нагадаємо, завершилися зйомки комедії з Олею Поляковою та Дзідзьо "Зірки за обміном".

Теги по теме
Кино украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны