СБУ завершила розслідування у справі Стерненка
СБУ завершила розслідування у справі Стерненка

СБУ завершила розслідування у справі Стерненка

Служба безпеки України завершила розслідування у справі екслідера одеського осередку "Правого сектору Сергія Стерненка. Матеріали справи відкрили для ознайомлення стороні захисту.

Про це повідомив сам Стерненко на своєму Telegram-каналі. 

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі щодо мого самозахисту завершене! Це відбулось за дорученням прокурора Бозовуляка, підконтрольного Венедіктовій. Рівно 2 тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть коли ми не встигли оскаржити ані запобіжний, ані саму підозру) "слідство" завершують і будуть передавати справу до суду. Скоріш за все, до одеського суду. До міста, яким керує замовник нападів на мене", — написав Стерненко.

Згідно з документом, в четвер 25 червня СБУ завершила досудове розслідування у справі за статтями за ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство) та ст. 263 ч. 2 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

СБУ Стерненко
Facebook/Сергей Стерненко

Нагадаємо, 15 червня суд відправив активіста Сергія Стерненка під домашній арешт на два місяці. Його звинувачують у вбивстві та незаконному носінні зброї.

Пізно ввечері 24 травня 2018 року в Одесі на Сергія Стерненка напали двоє чоловіків поблизу його дома. Під час захисту Стерненко смертельно поранив одного з нападників, другий чоловік втік. Потім його затримали, але пізніше поліція відпустила нападника на активіста, не повідомивши йому про підозру.

Це був вже не перший замах на життя активіста. Так, в Одесі 1 травня 2018 року Сергію Стерненку вистрілили у шию. За словами потерпілого, він почув звук пострілу і відчув удар в шию, після чого встиг наздогнати нападника і повалити його на землю.

Схожий інцидент стався зі Стерненком у лютому 2018 року. Тоді зловмисники подряпали обличчя чоловіку, а також порізали ногу.

Источник материала
loader
loader