Велика вода в Україні: у ДСНС попередили про загрозу нових затоплень
Велика вода в Україні: у ДСНС попередили про загрозу нових затоплень

Велика вода в Україні: у ДСНС попередили про загрозу нових затоплень

В Україні очікується черговий паводок. За даними Укргідрометцентра, 25-28 червня на рiчках басейну Прип`ятi рівень води може піднятися ще на 0,1-0,7 м. А на Дністрі, Тисі та Пруті продовжиться формування високого дощового паводку.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"На окремих ділянках Дністра, Тиси і на Пруті у Чернівцях відбуватиметься затоплення та утримання води на заплаві, досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирiчкових господарських об'єктiв, автодоріг місцевого значення; початкове затоплення прирічкових ділянок. У випадку відновлення зливових дощів залишається ймовірність формування значного місцевого і схилового стоку, в гірських районах утворення селевих потоків, що може мати негативні наслідки", - розповіли рятувальники.

У зв’язку з цим на засіданні Міжвідомчої комісії по узгодженню режиму роботи Дністровського водосховища щодо пропуску дощового паводку було вирішено підвищити базисний середньодобовий скид із Дністровської ГЕС протягом 24-25 червня.

"При цьому рівень води Дністра у створі поста Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами річки Дністер прирічкових ділянок та окремих об’єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки", - попередили у ДСНС.

Відтак, за даними рятувальників:

  • 25-28 червня на рiчках басейну Прип`ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 8:00 24 червня. Мiсцями подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв;
  • 25-26 червня, внаслідок проходження паводкової хвилі, на річці Тиса очікуються підвищення рівнів води бiля міста Чоп на 1,2 -1,7м над рiвнями на 8:00 25 червня, з виходом води на заплаву;
  • 25-26 червня у верхів’ї  Днiстровського водосховища бiля села Рухотин (Чернiвецька область) очiкується добiгання паводкової хвилi iз затопленням заплави, сількогосподарських угiдь, часткове затоплення прирiчкової iнфраструктури.

Нагадаємо, на Прикарпатті вийшла із берегів річка Дністер та затопила місто Галич і низку прилеглих сіл. Люди вимушені були ховатися на горищах. 

Відео Повінь на Закарпатті: сусіди привозять заблокованим у підтоплених хатах стареньким хліб 

Мешканці місті Галич та прилеглих сіл Івано-Франківської області згуртувалися і самі організували допомогу постраждалим мешканцям. Зокрема, люди винайняли автомобіль, закупили хліб та розвозять його стареньким. Тим часом самі мешканці, рятуючись від великої води, ховаються на горищах.  

Повінь на Закарпатті: сусіди привозять заблокованим у підтоплених хатах стареньким хліб 
Источник материала
loader
loader