Міносвіти назвало цьогорічні терміни вступної кампанії до ВНЗ
Міносвіти назвало цьогорічні терміни вступної кампанії до ВНЗ

Міносвіти назвало цьогорічні терміни вступної кампанії до ВНЗ

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів України у 2020 році триватиме від 1 до 22 серпня. У разі відсутності свідоцтва про освіту, абітурієнти зможуть подати електронні заяви про вступ, але із записом про замовлення свідоцтва.

Про це заявила 25 червня заступниця міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

З її слів, електронні заяви на вступ до ВНЗ можна буде подавати також до 22 серпня.

"Вступники будуть мати час подати всі документи до закладів вищої освіти. Якщо вступник не отримає свідоцтво про повну загальну середню освіту до 22 серпня, він зможе подати електронну заяву в кабінеті вступника без самого свідоцтва, але за записом про його замовлення в системі ЄДЕБО", - сказала Любомира Мандзій.

Заступниця міністра освіти та науки додала, що сам оригінал свідоцтва про повну загальну середню освіту можна буде подати на початку навчання у ВНЗ.

До слова, 25 червня розпочалася основна сесія ЗНО, яка триватиме до 17 липня.

Нагадаємо, у зв’язку із карантином, навчальний рік у школах має завершитися до 1 липня. Для випускників шкіл не пізніше 31 серпня. Для учнів закладів професійної освіти - не пізніше 31 липня 2020 року. 

Відео Освітній омбудсмен відповів на запитання щодо ЗНО та наступного навчального року

Сьогодні в Україні стартує ЗНО. Абітурієнти по всій країні складатимуть математику. Це тестування є обов'язковим для тих, хто хоче вступити до університету. ЗНО також можуть скласти ті учні, які хочуть покращити свій середній бал в атестаті. Цього року вони вперше можуть обирати, що складати, а від чого відмовитися. Про всі побоювання учнів та їхніх батьків поговоримо зараз. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов в студії "Сніданку". 

Освітній омбудсмен відповів на запитання щодо ЗНО та наступного навчального року
Источник материала
loader
loader