У Донецькій області 89% школярів не змогли перетнути лінію розмежування і здати ЗНО
У Донецькій області 89% школярів не змогли перетнути лінію розмежування і здати ЗНО

У Донецькій області 89% школярів не змогли перетнути лінію розмежування і здати ЗНО

У Донецькій області 89% учнів з окупованих територій, які хотіли здавати ЗНО з математики, не змогли перетнути лінію розмежування і взяти участь у тестуванні. Про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко у Facebook.

"Із 9236 зареєстрованих осіб у сьогоднішньому тестуванні взяли участь 7116 осіб (77%). Із них 59 - це діти, які проживають на тимчасово окупованій території. Лінію розмежування не змогли перетнути 459 осіб (89% від тих, хто бажав узяти участь у ЗНО)", - заявив Кириленко.

За його словами, буде проведена друга сесія ЗНО.

"Але звертаю вашу увагу на те, що учасники, які не змогли взяти участь у тестуванні через поважні причини, мають змогу перереєструватися на додаткову сесію (протягом 5 днів)", - заявив Кириленко.

Сесія ЗНО розпочалася 25 червня тестуванням з математики. В області тестування з математики проведено в 42 підготовлених пунктах, розташованих у Бахмуті, Костянтинівці, Краматорську, Кураховому, Маріуполі, Покровську та Слов’янську.

Підвезення було організоване для 1,5 тисячі учасників ЗНО. Усі учасники та пункти тестування забезпечені протиепідемічними засобами.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що безпеку вчителів, учнів та їхніх батьків повністю організовано владою і медслужбами. Також у школах організовано чіткі маршрути входу учнів до аудиторій, а перед цим у них вимірюватимуть температуру і перевірятимуть наявність простудних захворювань.

Теги по теме
Донбасс ОРДЛО
Источник материала
loader
loader