Комітет порекомендував ВР розглянути законопроект про залучення педагогів та інтернів до надання меддопомоги
Комітет порекомендував ВР розглянути законопроект про залучення педагогів та інтернів до надання меддопомоги

Комітет порекомендував ВР розглянути законопроект про залучення педагогів та інтернів до надання меддопомоги

КИЇВ. 26 червня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування порекомендував ВР розглянути законопроект про залучення науково-педагогічних працівників та інтернів до надання медичної допомоги. Про це сказав голова комітету Михайло Радуцький під час засідання комітету, передає кореспондент УНН.

“Третє питання порядку денного про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров’я (р. № 3671). Поданий народними депутатами України Дмітрієвою, Радуцьким, Бабаком та іншими народними депутатами України, усього 25 авторів. Шановні колеги, це наш спільний законопроект, до його авторського колективу увійшло 12 народних депутатів - членів комітету. Він спрямований на вирішення багаторічної проблеми узаконення допуску науково-педагогічних працівників до надання медичної допомоги пацієнтам державних і комунальних закладів охорони здоров’я, як елемента освітнього процесу”, - сказав Михайло Радуцький.

Народний депутат Оксана Дмітрієва зазначила, що законопроект дозволяє науково-педагогічним працівникам вишів, а також інтернам надавати медичну допомогу.

“Насправді, це завжди було. Науково-педагогічні працівники на клінічних базах медичних закладів надавали медичну допомогу, а інтерни теж брали участь у наданні медичної допомоги, але це було десь поза законом”, - зазначила Оксана Дмітрієва.

За її словами, законопроект дозволяє науково-педагогічним працівникам надавати медичну допомогу не перебуваючи у трудових відносинах з закладом охорони здоров’я, якщо в них є дійсний сертифікат лікаря-спеціаліста.

“Така норма буде діяти лише два роки, а за цей час необхідно вибудувати систему та підготувати якісні зміни в забезпеченні освітнього процесу. Що стосується інтернів, то завжди існувала необхідність залучення лікаря-інтерна під керівництвом лікаря до надання медичної допомоги. Дане положення визначено у підзаконних актах і роками реалізується на практиці. Ми пропонуємо на законодавчому рівні закріпити призначення лікар-інтерн, як це є в нормативно-правових актах”, - додала Оксана Дмітрієва.

Комітет підтримав пропозицію народного депутата Оксани Дмітрієвої та рекомендував Верховній Раді включити проект закону до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України, за що проголосували 12 депутатів.

Нагадаємо, МОЗ очікує від Кабміну рішень про залучення професорів та аспірантів до лікувального процесу.

Теги по теме
Верховная Рада Медицина врачи
Источник материала
Поделиться сюжетом