«Крюківський вагонобудівний завод» підтримав пілотний проект Мінекономрозвитку щодо закупівель техніки
«Крюківський вагонобудівний завод» підтримав пілотний проект Мінекономрозвитку щодо закупівель техніки

«Крюківський вагонобудівний завод» підтримав пілотний проект Мінекономрозвитку щодо закупівель техніки

КВБЗ висловились у підтримку проєкту постанови «Деякі питання реалізації пілотного проєкту щодо здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва».

На сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України 11 червня 2020 року оприлюднено проєкт постанови «Деякі питання реалізації пілотного проєкту щодо здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва».

18 червня проєкт схвалив Урядовий комітет.

Наступним кроком має стати його розгляд Урядом України.

За пропозицією Мінекономрозвитку цей пілотний проект планується здійснити в період від прийняття до 31 грудня 2021 року.

«Реакція на публікацію проєкту говорить про його актуальність, - пише в своїй статті голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько.

- Мета проєкту - визначення при проведенні процедур закупівель найбільш економічно вигідних для України пропозицій із застосуванням критерію локалізації виробництва поряд з ціною або вартістю життєвого циклу.

Критерій локалізації застосовується тільки при оцінці пропозицій учасників і не призводить до збільшення ціни продукту.

При цьому питома вага критерію локалізації в оцінці пропозиції учасників складе не більше 30%.

Ось такий важливий, зрозумілий і дуже своєчасний проєкт.

Про його своєчасність і актуальність свідчить зростаюча залежність України від імпорту, який набуває загрозливих масштабів» .

Автор також підкреслює, що ситуація, яка склалася у зовнішній торгівлі України на руку деяким «громадським організаціям», що підтверджує їх реакцієя на дану ініціативу Мінекономрозвитку.

Цілі таких псевдопатріотів зрозумілі - впровадити ініціативи «іноземних партнерів» (за рахунок яких вони фінансуються), зробити Україну аграрно-сировинним придатком, майданчиком для «викруткового» складання імпортної техніки, з повним знищенням українських високотехнологічних галузей, зокрема транспортного машинобудування.

За словами В.

Приходько, починаючи з п’ятниці, 19 червня, розпочалася атака.

Незважаючи на відсутність аргументів, опоненти кинули «башмак» під колесо, щоб загальмувати процес.

Мають місце зауваження опонентів про неконкурентність положень, запропонованих у проєкті постанови, звинувачення мало не в вирощуванні монополізму в Україні.

Вони дозволяють собі говорити, що прийняття постанови буде перевищувати повноваження Кабінету Міністрів.

Що впровадження локалізації нібито призведе до міфічного, але значного подорожчання закупівель (аж до 30%), втрат для бюджету.

Що ця ініціатива, нібито, порушує міжнародні зобов’язання України.

Що, нібито, зростуть корупційні ризики.

«Світова практика доводить, що локалізація виробництва техніки є локомотивом розвитку машинобудування і економік більшості країн.

Локалізація в машинобудуванні забезпечує потужний мультиплікаційний економічний ефект - створення робочих місць, зокрема в суміжних промислових галузях, збільшення податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, розвиток високих технологій.

– затверджує голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ».

- Реалізація даного пілотного проєкту нарешті зупинить розвал національної економіки, промисловості та зубожіння українського народу, а також буде сприяти реалізації урядових програм щодо виходу з кризи, зокрема «Програми стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19».

Промисловий, машинобудівний Кременчук повністю підтримує проєкт постанови КМУ «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженою ступенем локалізації виробництва» і рекомендує його прийняти на найближчому засіданні Кабміну.

– підсумовує член президії ФРУ, член правління Кременчуцької міської організації роботодавців, голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader