Шмигаль повідомив, коли розпочнуться роботи із ліквідації наслідків повені у Західній Україні
Шмигаль повідомив, коли розпочнуться роботи із ліквідації наслідків повені у Західній Україні

Шмигаль повідомив, коли розпочнуться роботи із ліквідації наслідків повені у Західній Україні

КИЇВ. 27 червня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається, що ситуація у Західній Україні нормалізується завтра-післязавтра і після цього розпочнуться відповідні роботи із ліквідації наслідків негоди. Так, в горах продовжуються опади, але їх кількість знижується. Про це прем'єр Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю ВВС News Україна.

"За ці три дні кількість опадів становить 5-12 мм і кількість води спадає. Хвиля, яка зійшла з гір - пішла на рівнину, але і там ситуація на першому етапі нормалізації. Хочеться сподіватися, що буквально завтра-післязавтра ситуація нормалізується і ми приступимо до ліквідації наслідків", - заявив Шмигаль.

Так, скільки точно потрібно на відновлення інфраструктури після повені в уряді ще не знають. Порахувати точну суму збитків планують протягом наступних декількох тижнів, коли спаде вода і буде видно всі наслідки руйнувань.

"Розрахунків немає, ми можемо порівнювати з попередніми подібними катаклізмами, мова йшла про сотні мільйонів гривень. Сьогодні можна гадати, скільки це, але перша сума, яку ми виділили - це понад 700 млн гривень", - сказав прем'єр.

Він розповів про виділення додаткових грошей на пальне і на забезпечення служб надзвичайних ситуацій: нацгвардії, поліції, які ліквідовують наслідки негоди.

Найбільше від повені постраждала Івано-Франківська область, також стихійне лихо зачепило Львівську, Тернопільську, Закарпатські області.

Прем'єр заявив, що уряд готовий "виділяти достатню кількість коштів, щоб відновити інфраструктуру, сполучення і відшкодувати втрати людей і домогосподарств від стихії".

Наразі у чотирьох західних областях України залишаються підтопленим майже 4 тисячі населених пунктів.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що гостра фаза ліквідації підтоплених ділянок на Західній Україні триватиме 10 днів.

Теги по теме
Денис Шмыгаль
Источник материала
loader
loader