Обвал шахти у Луганській області: стала відома можлива причина та ім'я загиблого гірника
Обвал шахти у Луганській області: стала відома можлива причина та ім'я загиблого гірника

Обвал шахти у Луганській області: стала відома можлива причина та ім'я загиблого гірника

Однією з причин обвалу на шахті "Привільнянська" у Луганській області, в результаті якого загинув шахтар, розглядається нестача лісоматеріалу для укріплення.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook, загинув гірник Андрій Дреманович, 1973 року народження, опинився під завальною частиною та не подавав ознак життя, а гірника Олександра Єфремова, 1990 року народження, доставили до лікарні. Він не знепритомнів – за його голосом рятувальники змогли швидко провести пошукові роботи.

"Вночі місце аварії відвідали члени спеціально створеної комісії. За попередніми висновками, одна з причин трагедії – нестача лісоматеріалу для укріплення. Шахти, яким винні сотні мільйонів гривень за відвантажене вугілля (тільки "Центренерго" заборгувало 2 млрд грн) вимушені економити на всьому. До чого призводить економія на безпеці, гадаю, не треба пояснювати", - написав Волинець.

За його словами, сьогодні вночі на шахті "Привільнянська" (ПАТ "Лисичанськвугілля") на глибині 150 м відбувся обвал породи обсягом 12 кубічних метрів. В зоні аварії перебували четверо гірників. Двоє з них були в тупиковій завальній частині вирубки та залишилися неушкодженими. Маючи запас кисню, вони оцінили ситуацію, розібрали породу у верхній завальній частині, вибралися та повідомили про обвал бійцям воєнізованого гірничорятувального загону.

Сьогоднішня трагедія в Лисичанську на шахті «Привільнянська» - жахливе за ціною нагадування владі, що більшість...

Опубліковано Михайло Волинець Понеділок, 29 червня 2020 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Антрациті, де зупинила роботу копальня "Комсомольська", страйкують шахтарі. Вуглярі 12 червня мітингували біля міськради. А ті, які залишилися під землею, кілька днів тому оголосили голодування. Усі вони страйкують і вимагають виплатити їм зарплатню. 

Відео В окупованому Антрациті бунтують шахтарі

Шахтарський бунт в окупованому Антрациті. Як повідомляють російські ЗМІ, 119 гірників уже 8 день як зупинили роботу копальні "Комсомольська". Сьогодні вуглярі мітингували біля міськради. А ті, які залишилися під землею, кілька днів тому оголосили голодування. Усі вони страйкують і вимагають виплатити їм зарплатню.

В окупованому Антрациті бунтують шахтарі
Источник материала
loader
loader