Вибори під час пандемії: у Польщі у першому турі перемогу здобув чинний президент
Вибори під час пандемії: у Польщі у першому турі перемогу здобув чинний президент

Вибори під час пандемії: у Польщі у першому турі перемогу здобув чинний президент

Чинний президент Польщі Анджей Дуда, якого підтримує керівна партія "Право і справедливість", за даними екзитполів перемагає у першому турі президентських виборів, що відбулися напередодні, 28 червня.

Про це повідомляє ТСН.Ранок.

Відео Вибори у Польщі: у першому турі лідирує чинний президент Дуда

У першому турі президентських виборів у Польщі, за даними екзит полів, лідирує чинний президент Анджей Дуда. У нього майже 42 відсотки. На другому місці мер Варшави Рафал Тшасковський - із 30-тьма відсотками. Вибори, заплановані ще на 10 травня і перенесені через пандемію, пройшли за рекордної явки - понад 62% виборців. Подекуди люди, щоб проголосувати, чекали по півтори години.

Вибори у Польщі: у першому турі лідирує чинний президент Дуда

На вищий державний пост у Польщі претендували одинадцять кандидатів, усі - чоловіки. У першому турі президентських виборів чинний президент Анджей Дуда набрав майже 42%. На другому місці мер Варшави Рафал Тшасковський - із 30% відсотками.

Вибори, які були заплановані ще на 10 травня і перенесені через пандемію, минули за рекордної явки - понад 62% виборців. Подекуди люди, щоб проголосувати, чекали по півтори години. 

Попередні результати виборів підтверджують висновки екзитполів, згідно з якими на Польщу чекає другий тур виборів. Він відбудеться за два тижні, 12 липня.

Відео Як минув перший тур президентських виборів у Польщі: репортаж з дільниць

Ковід не Ковід, а вибори у Польщі минули. У першому турі президентських  перегонів, за даними екзит полів, лідирує чинний президент Анджей Дуда. У нього майже 42%. На другому місці мер Варшави Рафал Тшасковський - 30%. Кандидати зустрінуться в другому турі, запланованому на 12 липня. Чи може змінитися політика Варшави щодо України і як проходили вибори в умовах пандемії – дивіться у репортажі.

Як минув перший тур президентських виборів у Польщі: репортаж з дільниць
Источник материала
loader
loader