В Офісі президента представили законопроєкт щодо "інвестиційних нянь"
В Офісі президента представили законопроєкт щодо "інвестиційних нянь"

В Офісі президента представили законопроєкт щодо "інвестиційних нянь"

На засіданні Національної ради реформ 30 червня було представлено законопроєкт про підтримку та стимулювання інвестицій. Його основою стала ідея, яку президент Володимир Зеленськийназвав "інвестиційними нянями".

 Про це інформують у пресслужбі глави держави.

Законопроєкт представила заступниця керівника Офісу глави держави Юлія Ковалів. З її слів, у проєкті закону йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, із вкладеннями понад 30 мільйонів євро, і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більшою, аніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена.

Ці інвестори отримають прямий договір з урядом, їм буде надано інвестиційного менеджера, який супроводжуватиме їх від початку проєкту до його закінчення.

"Це дає гарантію кожному конкретному проекту інвестора, що вони мають не лише податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу та гарантію стабільності", – пояснила Юлія Ковалів.

Крім того, інвестори отримають до 30% вартості вкладень з різними наборами стимулів, які будуть як для українців, так і для іноземців. Наприклад, це можуть бути фіскальні стимули.

Ковалів переконана, що законопроєкт готовий до винесення на розгляд парламенту. Оскільки він пройшов попереднє обговорення.

Нагадаємо, на форумі в Давосі Зеленськийпообіцяв, що "кожному інвестору, який приведе в Україну 100 мільйонів доларів плюс, ми забезпечимо окремий контракт з державою". Глава держави пояснив, що програмою передбачені окремі державні менеджери для крупних інвесторів - так звані інвестиційні няні: "У вас буде менеджер, який розмовляє п’ятьма мовами. 24/7 цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема – у вас буде контакт із цим менеджером. І не буде жодної проблеми". 

Відео Віцепрем’єр із євроінтеграції Дмитро Кулеба поділився враженнями від інвестиційного форуму в Маріуполі

Віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба з нами у студії. Він розповів, які завдання наразі стоять перед ним у питаннях європейської і євроатлантичної інтеграції України, поділився враженнями від відвідин інвестиційного форуму в Маріуполі та зізнався, що думає про майбутнє Європейського Союзу.   

Віцепрем’єр із євроінтеграції Дмитро Кулеба поділився враженнями від інвестиційного форуму в Маріуполі
Источник материала
loader
loader