Заяву про відставку написав голова Антимонопольного комітету Терентьєв, – ЗМІ
Заяву про відставку написав голова Антимонопольного комітету Терентьєв, – ЗМІ

Заяву про відставку написав голова Антимонопольного комітету Терентьєв, – ЗМІ

Разом з інформацію про відставку голови НБУ Смолія з'явилася інформація і про те, що заяву на звільнення написав ще один український топчиновник – очільник АМКУ Юрій Терентьєв.

Про це написав колишній депутат Ігор Мосійчук своєму у телеграм-каналі з посиланням на джерело в Офісі Президента. Мовляв, Терентьєв пішов у відставку після розмови з президентом Зеленським.

Розмова глави держави та очільника АМКУ начебто стосувалася стягнення штрафу з компанії "Тедіс" – АМКУ наклав на цю компанію 6,5 мільярда гривень штрафу, суди щодо його стягнення почалися 23 червня.

Про це ж написав у фейсбуці й журналіст Юрій Бутусов. За його словами, інформації офіційної наразі немає, але він має підтвердження з кількох джерел. 

За словами Бутусова, монопольну схему з цигарками створили ще за Януковича – у 2011 році. У 2021 спливли б терміни десятирічних контрактів, а штраф АМКУ змусив би "Тедіс" допустити на роздрібний ринок інші компанії.

Про те, що голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв написав заяву про відставку, в коментарі УНН підтвердила уповноважена АМКУ у 2015 – 2019 Агія Загребельська: "Він написав заяву, але бореться за те, щоб залишитися".

Нагадаємо, у вересні 2019 року все керівництво Антимонопольного комітету України звільнили, крім Терентьєва. Не факт, що звільнять і тепер, адже питання відставки буде розглядати Рада, як і питання відставки Смолія.

Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины АМКУ Олесь Друкач
Источник материала
loader
loader