У ДБР заявили, що Порошенко відмовився давати показання як підозрюваний
У ДБР заявили, що Порошенко відмовився давати показання як підозрюваний

У ДБР заявили, що Порошенко відмовився давати показання як підозрюваний

П'ятий президент України Петро Порошенко, який 1 липня прийшов на допит в Державне бюро розслідувань, відмовився давати показання. Його викликали як підозрюваного у кримінальномупровадженні, що стосується призначення Сергія Семочка першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачок, передає "Інтерфакс Україна".

"Сьогодні Порошенко прийшов до слідчого ДБР для проведення допиту як підозрюваного. Він відмовився від дачі показань по суті пред'явленої підозри, також йому вручали повістки на допит на інші дати, але він у присутності понятих відмовився отримувати зазначені повістки", - заявили у відомстві. 

Водночас повідомляється, що Порошенку було повідомлено про необхідність прибуття до слідчого. Його захиснику вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування у  зазначеному кримінальному провадженні.

За словами начальника відділу ГСУ ДБР, клопотання щодо продовження термінів досудового розслідування до шести місяців Печерський районний суд розгляне окремо від клопотання про обрання запобіжного заходу.

Передісторія:

  • 10 червня стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань готують клопотання про арешт Петра Порошенка. Також йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. 
  • 10 червня Порошенко пішов до Офісу генпрокурора. Однак після візиту він заявив, що Венедіктова не вручила йому підозру.
  • Офіс генпрокурора заявив, що клопотатиме перед судом про арештПорошенка з можливістю внесення 10 млн грн застави. 
  • 18 червня Печерський суд Києва мав обрати запобіжний захід Порошенку. Прокурори наполягали на двомісячному арешті. Пізніше передумали і клопотали про особисте зобов'язання. 

Відео Порошенка викликають на допит до ДБР у справі про незаконне кадрове призначення

Порошенка викликають на допит до ДБР. Ідеться про справу із нібито незаконним призначенням колишнього заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. 5-й президент у цьому провадженні - підозрюваний. Позаминулого тижня йому мали обирати запобіжний захід. Прокурори вимагали арешту із можливістю вийти під заставу в 10 мільйонів. Та зрештою подали клопотання про заміну тримання під вартою на особисте зобов'язання. Порошенко справу вважає політичною. Рішення щодо запобіжного заходу суддя тоді не ухвалив, засідання відклали на липень.    

Порошенка викликають на допит до ДБР у справі про незаконне кадрове призначення
Источник материала
loader
loader