Росія в 2019 році пропонувала Білорусі віддати 95% своєї влади
Росія в 2019 році пропонувала Білорусі віддати 95% своєї влади

Росія в 2019 році пропонувала Білорусі віддати 95% своєї влади

Росія в 2019 році пропонувала Білорусі віддати 95% своєї влади.

.

Москва на переговорах у лютому 2019 року пропонувала Мінську 95% повноважень “на наднаціональний рівень”.

Про це на брифінгу, присвяченому Дню Незалежності Білорусі, розповів посол Білорусі в Росії Володимир Семашко, інформує “Белта”.

“Я згадую 13 лютого 2019 року, коли в Сочі нам виклали першу пропозицію (не буду називати авторів з російської сторони).

І коли ми подивилися і її передали президенту, президент запросив мене, і я кажу: ну, це повне “руки вгору” називається.

Я навіть не буду далі епітети продовжувати: там було все віддати нагору і, по-моєму, залишалося кілька моментів таких, як у нас міліція, у вас поліція і так далі.

Але так не може бути”, – розповів Семашко.

Посол вважає, що передача повноважень на наднаціональний рівень має відбуватися “в розумних межах, без шкоди суверенітету”, і наводить як приклад Європейський союз.

“Коли проаналізуєш функції національні і наднаціональні, я нарахував тільки 18%, які віддані були на наднаціональний рівень, інші функції залишалися національними.

А в тому документі, який нам 13 лютого 2019 року запропонували, я нарахував 95% функцій наднаціональних”, – сказав він.

“Треба розумно підійти до цього питання, ні в Росії, ні в Білорусі ніхто не хоче втрачати свій національний суверенітет”, – резюмував посол Семашко.

Теги по теме
Россия Беларусь
Источник материала
loader
loader