Українським виробникам м'яса птиці відкрили нові можливості експорту в Сінгапур
Українським виробникам м'яса птиці відкрили нові можливості експорту в Сінгапур

Українським виробникам м'яса птиці відкрили нові можливості експорту в Сінгапур

Про це розповів Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ, передає biz.

«На цьому тижні ми відкрили додаткові можливості для українських експортерів м'яса птиці на ринку Сінгапуру.

Ісламська релігійна рада Сінгапуру прийняла рішення визнати Центр сертифікації Халяль і Центр Halal Global Ukraine», — розповідає міністр.

За його словами, в грудні 2018 року Держпродспоживслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру.

Це дозволило сертифікованим українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру.

«Відсутність сертифіката „Халяль“ обмежувала потенціал експорту, враховуючи структуру попиту в цій країні», — наголосив Кулеба.

Таким чином, для експорту халяльного м'яса птиці в Сінгапур необхідно мати сертифікат на експорт від Держпродспоживслужби і сертифікат «Халяль» одного з українських центрів, який дійсний протягом двох років з можливістю продовження.

Источник материала
Поделиться сюжетом