Нардепи створили міжфракційне об'єднання "Карпати", - Княжицький
Нардепи створили міжфракційне об'єднання "Карпати", - Княжицький

Нардепи створили міжфракційне об'єднання "Карпати", - Княжицький

2 липня, 2020, 12:57.

.

2 липня у зв'язку з паводком на гірських річках народні депутати Верховної Ради створили міжфракційне об'єднання "Карпати".

Про це народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький розповів на брифінгу, передає Еспресо.

"Шановні друзі! Давно ми планували створити у Верховній Раді міжфракційне об’єднання "Карпати", але зараз катастрофічна повінь, яка сталася в західних регіонах України, від якої постраждали гірські села, від якої постраждали населені пункти Івано-Франківщини, Чернівеччини, Закарпаття, Львівщини, Тернопільщини, підштовхнула нас до створення такого об’єднання.

Ми абсолютно переконані в тому, що має розроблятися окрема державна політика для підтримки карпатського регіону.

Карпати, як і Альпи в Європейському союзі, мають бути не полишені державою.

Увага держави до будівництва інфраструктури, до збереження культурної спадщини, до міжнародної співпраці в карпатському регіоні має бути значно більшою", - відзначив нардеп.

Княжицький підкреслив, що з цією метою він з колегами створив міжфракційне об’єднання "Карпати", яке має на меті налагодження зв’язків зі схожими об’єднаннями в парламентах Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, багатьох інших європейських країн.

"Ми плануємо і хочемо зробити все, щоб увага до карпатського регіону чи то зараз, під час голосування за реформу місцевого самоврядування, чи то в майбутньому, коли ми будемо говорити про розвиток карпатського регіону, чи коли ми знову ж таки, як я казав раніше, будемо торкатися цих проблем, наслідків подолання повені, ця увага до карпатського регіону має бути більшою.

І ми в українському парламенті ніколи не залишимо Українські Карпати, які є справжньою перлиною і нашої природи, і перлиною для нашого туристичного бізнесу, ніколи цей регіон не забудемо й завжди будемо підтримувати", - заявив політик.

Теги по теме
Верховная Рада Карпаты
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны