Посли країн G7 відреагували на відставку голови НБУ Смолія
Посли країн G7 відреагували на відставку голови НБУ Смолія

Посли країн G7 відреагували на відставку голови НБУ Смолія

Посли країни "Великої сімки" висловили свою думку щодо відставки голови Національного банку України Якова Смолія.

Свою заяву з цього приводу вони опублікували у твіттері. В ній незалежний Нацбанк називають "фундаментальним досягненням для України".

Посли G7 також відзначаються три головні досягнення НБУ:

  • зменшення корупції,
  • сприяння зростанню,
  • порятунок збанкрутілого банківського сектору.

"Підрив цієї надважливої інституції був би великим кроком назад і поставив би під загрозу надійність реформ України і їхню підтримку", – йдеться в заяві.

Незалежний Нацбанк - фундаментальне досягнення для України, що зменшило корупцію, сприяло зростанню й врятувало збанкрутілий банківський сектор. Підрив цієї надважливої інституції був би великим кроком назад і поставив би під загрозу надійність реформ України і їхню підтримку.

— G7AmbReformUA (@G7AmbReformUA) July 1, 2020

Відставка Смолія з посади голови НБУ: головне

  • Яків Смолій подав у відставку з посади голови Національного банку України. Причиною він назвав систематичний політичний тиск, який посилився на НБУ останнім часом.
  • В Офісі Президента на такі словам заявили, що правління НБУ продовжуватиме свою діяльність на засадах незалежності та професійності. І запевнили, що забезпечення незалежності НБУ є безумовним пріоритетом.
  • Голова комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев вважає, що відставка Смолія може вплинути на відносини з МВФ. Нардеп висловив думку, що існує прямий взаємозв'язок між звільненням Смолія та траншами від МВФ, однак це не покращить наші відносини з фондом.
  • Якщо відставку затвердять, то обов'язки глави Нацбанку виконуватиме його перша заступниця – Катерина Рожкова.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Нацбанк Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader