Рада збереться на позачергове засідання для вирішення кадрових питань - Арахамія
Рада збереться на позачергове засідання для вирішення кадрових питань - Арахамія

Рада збереться на позачергове засідання для вирішення кадрових питань - Арахамія

Позачергове засідання Верховної Ради України, на якому зокрема розглянуть питання відставки голови Нацбанку Якова Смолія, відбудеться у п’ятницю, 3 липня.

Про це у коментарі журналістам заявив голова фракції ”Слуга народу” Давид Арахамія, пише УНІАН.

"Завтра будемо збирати (позачергове засідання - прим.ред.), на 14.00. Кадрові питання", - розповів він.

Також Арахамія зазначив, що вважає "нормальною реакцією" задовольняти відставку, якщо "людина пише сама заяву".

"Те, що буде щодо призначення нової людини, - там буде багато дискусій і баталій. Ще жодних не буде кадрових рішень зараз ухвалено. Буде і обговорення нормальне, і зустріч із експертами, і з міжнародним середовищем, і з інвесторами, і зустрічі з комітетами, фракціями тощо", - повідомив нардеп.

За його словами, цей процес буде тривалим, а кандидатами на посаду голови НБУ "можуть бути як чоловіки, так і жінки".

Окремо Арахамія висловив припущення, що на цьому засіданні Верховна Рада може розглянути питання щодо можливої відставки голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

Нагадаємо, 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення та передав її на розгляд президенту України. Він заявив, що вирішив залишити посаду через "систематичний політичний тиск".

Члени правління Національного банку заявили, що розділяють перестороги Якова Смолія щодо систематичного політичного тиску та поважають його рішення піти.

Тим часом українські політики можливу відставку голови НБУ коментують по-різному: деякі вважають це політичним переслідуванням, а хтось реагує на заяву Смолія, як на перемогу. Деталі - у матеріалі ТСН.ua.

Источник материала
loader
loader